Mijn naam is Godfrey Kiwumulo, (kiwumulo betekent letterlijk 'vakantie' in mijn taal). Ik ben getrouwd en vader van twee geweldige dochters. Ik kom uit Oeganda, de parel van Afrika, een land gezegend met geweldige mensen, klimaat, flora en fauna, natuurlijke hulpbronnen en wilde dieren.

Ik ben opgegroeid in een agrarische omgeving. Mijn ouders zijn gegrepen door duurzame landbouw. Door het toepassen van biologische landbouwmethodes en de verbouw van biologische producten willen ze de inheemse gewassen en de bodem van ons land beschermen en behouden. Daarbij kiezen ze uitdrukkelijk voor niet-genetisch gemanipuleerde gewassen.

Ik ben opgegroeid op onze boerderij en heb mijn ouders en andere boeren zien worstelen met tussenpersonen en grote internationale bedrijven die de prijzen van al hun producten dicteerden, van maïs, koffie tot vanille.

Daarom besloot ik om Hachi Trading (MS Organic Vanilla Beans) op te zetten in Nederland, waar ik sinds 2018 met mijn Nederlandse vrouw en kinderen woon. Ik geloof in echte betekenisvolle directe handel. Eerlijke handel heeft een enorme impact op lokale boeren, zoals mijn ouders thuis in Oeganda, die veel tijd en aandacht steken in de arbeidsintensieve productie van vanille.

Via directe handel halen we de vanille direct van de boerderij van mijn ouders en van andere boeren met wie we samenwerken. We verwerken de vanille en versturen die rechtstreeks naar Nederland, waardoor het aantal tussenpersonen wordt beperkt. De boeren zijn daardoor verzekerd van een goede prijs. Dat verbetert hun bestaan, maakt hen gelukkig in hun werk en brengt een glimlach op het gezicht van deze hardwerkende mensen.

Maak kennis met ons team in  Oeganda

Maak kennis met Alice Bukenya

Alice is moeder van drie kinderen. Ze studeerde biologie aan de Kyambogo Universiteit (Oeganda), Plantencultuur van de Kent Universiteit in Groot-Britannië en moleculaire Biotechnologie aan de Martin Luther Universiteit (Duitsland). Ook heeft ze een certificaat in Plantenanalyse van de Hohenheim Universiteit (Duitsland).

Alice Bukenya werkte lange tijd bij de Nationale Organisatie voor Landbouwkundig Onderzoek in Oeganda. Sinds ze met pensioen ging, helpt ze met haar ervaring lokale boeren met praktische adviezen over biologische landbouw. Ze staat aan het hoofd van onze afdeling Verwerking en staat garant voor de hoge kwaliteit van onze vanillebonen.

Maak kennis met Rose Mary Nakayiza

Rose Mary noemen we mama vanille. Haar passie voor de vanilleteelt is ongeëvenaard. Ze beschikt over alle vaardigheden en ervaring die nodig zijn voor de productie van hoogwaardige vanille; van de handbestuiving van de bloemen tot de langzame droging van de groene vanillebonen in de zon.

Ze draagt haar ervaring, vaardigheden en passie voor vanille en biologische landbouw over aan de jonge generatie door middel van theorie- en praktijkonderwijs, waarbij ze hen alle benodigde processen leert.

 

 

 

Maak kennis met Eric Wokulira

Eric is verantwoordelijk voor het transport van onze producten. Hij helpt ook op de boerderij, onder meer bij het oogsten van de groene vanillebonen.